Er komt heel wat kijken bij het bouwen van een woning waardoor je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet. Kies je ervoor om een sleutel-op-de-deurwoning te laten bouwen door ENERBO, dan behoud je het overzicht. Bij ENERBO regelt 1 contactpersoon, de zaakvoerder, namelijk alles voor jou, van het prille begin met de eerste afspraak tot en met het moment waarop jij door de voordeur stapt. Sleutel-op-de-deur bouwen en houtskeletbouw zijn daarom een uitstekend huwelijk, dat garant staat voor een snel en goedkoper bouwproces. Klaar voor jouw droomwoning? Plan dan zeker een vrijblijvend gesprek in.
De voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen
Kiezen voor sleutel-op-de-deur bouwen bij ENERBO is resoluut kiezen voor optimale ontzorging. Wij nemen namelijk de volledige coördinatie op ons waardoor jij je niets meer moet aantrekken. Wij regelen de volledige administratie en aanvragen en coördineren de aannemers. Door onze ervaring en voortdurende bijscholing zijn we ook goed op de hoogte van de wetgeving rond nieuwbouwwoningen, de EPB-regelgeving en de laatste nieuwigheden op het vlak van isolatie.
Een grote misopvatting over sleutel-op-de-deur bouwen is dat sleutel-op-de-deurwoningen allemaal op elkaar lijken. Niets is minder waar. De inrichting kan volledig verschillen. Een andere keuken en badkamer geven al een groot verschil. Ook de uitstraling van de buitenkant kan sterk verschillen van woning tot woning. Er zijn namelijk heel wat types gevelbekleding mogelijk. Bovendien kan je zelf kiezen met welke architect je wil werken. Uiteraard kennen wij ook uitstekende architecten die ons al jaren bijstaan.
ENERBO werkt graag samen met vaste onderaannemers die we efficiënt inplannen naarmate de werf vordert. Zodra de ene aannemer klaar is, staat de andere al paraat om te beginnen. Een sleutel-op-de-deurwoning in houtskelet staat zo garant voor een snel bouwproces. Kies je liever zelf een aannemer voor een bepaalde klus of steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dat kan, maar mogelijk loopt de bouwtijd dan wat op. De snelheid van sleutel-op-de-deur bouwen hangt uiteraard ook af van externe factoren zoals de weersomstandigheden.
Een huis bouwen is een stevige investering. Daarom kijken we samen na waar we kunnen besparen. Een sleutel-op-de-deurwoning is niet alleen kwalitatief. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat het bouwproces op bepaalde punten een pak eenvoudiger te maken. Bij ENERBO denken we alles op voorhand uit, waardoor we verderop in het bouwproces heel wat tijd winnen. Dit maakt het wat goedkoper. Voordat de eerste houten plank wordt vastgenomen, weet je hoeveel jouw sleutel-op-de-deurwoning zal kosten. We maken er een punt van je een zo gedetailleerd mogelijke offerte voor te leggen zodat je – van ontwerp tot interieurafwerking – weet wat je betaalt.
Onze sleutel-op-de-deurwoningen:
Misschien heb je al een duidelijk beeld hoe je droomwoning eruitziet. Toch kan wat inspiratie nooit kwaad. Neem dus zeker een kijkje naar onze realisaties.
Het verloop van sleutel-op-de-deur bouwen
- 1STE AFSPRAAK: Tijdens het eerste gesprek willen we vooral jou leren kennen. We polsen naar je wensen, dromen en verwachtingen. Verder lichten we je nog alle mogelijkheden van sleutel-op-de-deur bouwen toe en verlenen we uitgebreid advies. We denken actief met je mee om het totaalplaatje van je sleutel-op-de-deurwoning zo betaalbaar en futureproof te maken.
- AFSPRAAK MET ARCHITECT: Voordat we kunnen bouwen, moet er een architect aan te pas komen. De volgende afspraak is daarom met een architect. Je kan ervoor opteren er zelf een te zoeken of gebruik te maken van ons brede netwerk. Bij houtskeletbouw staat er – in tegenstelling tot wat velen denken – allerminst een limiet op architecturale creativiteit. Er worden ook al eerste materiaal- en indelingskeuzes gemaakt.
- VOORONTWERP EN LASTENBOEK: Op basis van de gesprekken wordt een voorontwerp gemaakt. Dit geeft je alvast een zeer goed beeld van hoe je toekomstige sleutel-op-de-deurwoning in houtskeletbouw er zal uitzien. Het lastenboek vertelt je in detail welke materialen waarvoor worden gebruikt en hoeveel het zal kosten. Hier krijg je dus een beeld van de totaalprijs.
- BOUWVERGUNNING EN AANNEMINGSOVEREENKOMST: Als je akkoord gaat met het voorontwerp en de prijs, is het tijd om de bouwvergunning voor je sleutel-op-de-deurwoning te regelen en de aannemingsovereenkomst te tekenen. Wij helpen je steeds met alle administratie.
- PRODUCTIE EN BESTELLINGEN: Wanneer de overeenkomst getekend is, kunnen we beginnen bouwen aan je sleutel-op-de-deurwoning.
- We plaatsen de nodige bestellingen bij onze toeleveranciers en beginnen met de productie van het houtskelet in ons ruime atelier. Terwijl we werken aan het houtskelet, starten op de werf de grondwerken. De stevige fundering wordt gelegd.
- Is de vloerplaat uitgehard? Dan kunnen we het skelet ter plaatse in elkaar doen passen. De wanden, de tussenvloeren en de dakconstructie worden gemonteerd. Om het verdere verloop van de bouw niet in het gedrang te brengen, zorgen we dat je nieuwe woning zo snel mogelijk wind- en waterdicht is.
- Vervolgens is het de beurt aan de onderaannemers. Er wordt van start gegaan met de werken voor onder andere de verwarming, de elektriciteit en het sanitair.
- Intussen wordt verder gewerkt aan de gevelbekleding. Hout, crepi, baksteen, leien of beplating? Jij kiest!
- Een stukadoor werkt met pleisterwerken naden en oneffenheden binnen weg. Ook de vloer krijgt vorm.
- De laatste stap is het binnenschrijnwerk en de detailafwerking, met onder andere de plaatsing van een trap, deuren, de keuken en het sanitair.