Wil je graag je woning aan een forse upgrade onderwerpen? Of kamp je eenvoudigweg met plaatsgebrek na bijvoorbeeld gezinsuitbreiding? Dan kan je gerust je huidige woning uitbreiden met behulp van een aanbouw in houtskelet. Je kan daarbij kiezen uit diverse stijlen: een houten aanbouw in landelijke, klassieke of moderne stijl. En de functie? Ook daarin zijn er tal van mogelijkheden. Denk maar aan een extra leefruimte, kantoor, slaapkamer of garage. Samen even kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan zeker contact op.

CONTACTEER ONS

De voordelen van een houtskelet-aanbouw

  • Houtskelet staat garant voor een uitstekende isolatie. Het geraamte wordt namelijk opgevuld met een isolatielaag. Om de isolatiewaarde nog te verhogen (en dus je energiefactuur te verlagen) brengen we extra gevelisolatie aan op de structuur. Bovendien heeft een aanbouw in houtskelet minder tijd nodig om op te warmen.
  • Maandenlang op een werf leven, dat wil niemand. Door gebruik te maken van houtskeletbouw in tegenstelling tot meer traditionele technieken voor je aanbouw, is dat alvast niet het geval. Houtskeletbouw gaat snel. De wanden worden namelijk geprefabriceerd in ons atelier terwijl er bij je thuis eventuele grondwerken plaatsvinden. Ook de afwerking gebeurt snel, aangezien er geen sprake is van droogtijd van het metselwerk. Dit levert tijdswinst op en minimaliseert de werfhinder.
  • De tijd dat houtbouw steeds dezelfde uitstraling had is echt wel voorbij. Je kan een aanbouw in houtskelet kiezen in talloze verschillende stijlen. Bovendien zijn er vele architecturale mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld vanuit je aangebouwde leefruimte een goed zicht op je tuin? Met houtskeletbouw kan je grotere raampartijen laten installeren in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld massiefbouw.

De wetgeving rond een aanbouw

Je kan uiteraard niet zomaar beslissen je woning uit te breiden met een aanbouw in houtskelet. Er is namelijk een stedenbouwkundige vergunning nodig. Onder bepaalde voorwaarden is er geen vergunningsplicht maar wel een meldingsplicht. Laat je uitgebreid informeren bij de dienst stedenbouw van je gemeente om tijd te besparen. Ook bij een aanbouw in houtskelet is de aanwerving van een architect verplicht. Die verplichting geldt zodra er constructie ingrepen worden uitgevoerd. Een constructieve ingreep is bijvoorbeeld een opening maken in een dragende gevel.

Houten aanbouw

Voorbeelden van een aanbouw in houtskelet:

Wil je je bestaande (stenen) woning graag uitbreiden, maar ontbreekt het je aan beschikbare oppervlakte? Dan is uitbreiden in de hoogte misschien wel mogelijk. Door een extra verdieping uit houtskeletbouw te voorzien, vergroot je de woonoppervlakte en geef je een nieuwe look aan je woning. Bovendien staat houtskeletbouw garant voor een snel bouwproces. Lange hinder en eventuele waterschade op de benedenverdieping bij regenweer is dus niet aan de orde.

Zie je een uitbreiding van de woonruimte wel zitten? Gelijk heb je! Een prachtige aanbouw in houtskelet geeft je woning een echte upgrade. Het laat je woning sterk in waarde stijgen met het oog op een eventuele doorverkoop. Door gebruik te maken van grote ramen, creëren we al snel een verandagevoel met veel lichtinval en een schitterend zicht op de tuin. Zalig om een goed boek te lezen. Je kan er ook voor kiezen deze uitbreiding af te sluiten met een deur. Zo doet deze ruimte uitstekend dienst als modern tuinkantoor uit houtskeletbouw.

Je wagen verdient steeds een veilige plek. Op de oprit of op straat voor de deur is hij uiteraard niet beschermd tegen hagel, sneeuw, rondvliegende takken en diefstal. Door een garage in houtskelet te bouwen is dit probleem snel opgelost. En in een garage kan je niet alleen je auto kwijt. Een garage kan namelijk ook uitstekend dienst doen als hobbyruimte. Je aanbouwgarage uit houtskelet in strakke of eerder klassieke vormgeving wordt zo een polyvalente ruimte die je woning een flinke upgrade geeft.

De keuken is misschien wel de ruimte in een woning waar de meeste bedrijvigheid en passage heerst. Er wordt gewerkt én genoten. Daarvoor is uiteraard voldoende ruimte noodzakelijk. Met een aanbouw uit houtskelet creëer je heel eenvoudig en snel meer ruimte. Zo heb je niet alleen meer bewegingsvrijheid maar ook extra plaats om spullen op te bergen. Bovendien is je aanbouwkeuken in houtskelet steeds perfect geïsoleerd en werken we met de allerbeste materialen om de stabiliteit van de constructie te waarborgen.

Krijgt je aanbouw in houtskelet toch een andere functie? Dat kan zeker! Wat de precieze functie van de aanbouw wordt, is minder belangrijk. De opbouw van het houtskelet is telkens dezelfde. Heb je interesse in een aanbouw in houtskelet?
Neem snel contact op en dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Bijgebouw in houtskelet

ENERBO is gespecialiseerd in sleutel-op-de-deurwoningen en aanbouw in houtskelet aan een bestaande woning. Een losstaand bijgebouw uit houtskelet – bijvoorbeeld als hobbyruimte of landelijk tuinkantoor – is daarnaast ook een optie. Het productieproces is gelijkaardig aan dat van een volledige sleutel-op-de-deurwoning. De wanden worden in ons atelier voorbereid waarna ze op de werf in elkaar worden gepast.

Houten aanbouw